Recept: Ovesná amoleta

Svačina volá! Nebo snad zítřejší snídaně. Vyzkoušejte ovesnou amoletu s ovocem!

Ingredience:

  • 55 g ovesných vloček
  • 125 ml Alpro mléka (nebo polotučné mléko)
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička medu

Ovesné vločky zalijeme horkým mlékem a na cca 10-15 minut odstavíme, aby nabobtnaly a nasákly tekutinu. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků, promícháme spolu s medem a práškem do pečiva. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta na amoletu.

Pozvolna smažíme na kapce oleje cca 2-3 minuty z každé strany dozlatova.

Amoletu můžeme potřít domácí marmeládou, bílým jogurtem, tvarohem. Ozdobíme ovocem dle chuti!